hghome.hu
gabi@hghome.hu

Szépségszalon - Adrienne Feller referenciaszalon 2019

Klasszikus elegancia

Előszoba

Kezelőhelyiség

Vendégöltöző és fürdő

Személyzeti konyha és wc


Családi ház a külvárosban 2018

A Skandináv eklektika jegyében került kialakításra ez a belső kétszintes családi ház.

Ügyfeleim elképzelései szerencsésen találkoztak az általam javasolt designötletekkel. A kialakult bizalom segített abban, hogy egy vidám, merész színekkel és határozott geometrikus formákkal dolgozó, de végül egységes és harmonikus belső tereket hozhattunk létre.    

A konyha-étkező-nappali egy térben található. Fontosnak tartottam, hogy kapcsolat is legyen a funkciók/terek között. A konyha nappali felőli utolsó elemét a nappali felől nyitottá tettem, mely így inkább a nappali részévé vált. Az étkező fölött sem hagyományos étkezőlámpát használtam, hanem egy nagyméretű kétkarú falilámpát, mely étkezőlámpaként és pultvilágításként is funkionál egyben. A konyha további látványeleme az egyik ablakos falat teljesen beborító designcsempe burkolat, mely a nappaliból nézve is megkapó fókuszpont.  

Garázsból vendégszoba

A merész színek és formák a lakás többi helyiségében is nyomon követhetők, így például a konyhai polcos elemnél használt cikkcakk formát a garászból lett vendég- és dolgozószobában is alkalmaztam. A polcos elem mögött egy nagy beépített szekrény található, amely a fehér színe miatt nagy mérete ellenére is szinte észrevehetetlen. 

Fürdőszobák

Tervezőként kihívást jelentett a negyedkör alakú és viszonylag kis méretű fürdők megtervezése úgy, hogy abban minden funkció kényelmesen helyet kapjon és még elegendő mennyiségű tárolóhellyel is rendelkezzen. 

Bejárat, lépcsőház


Belvárosi lakás átalakulása 2017-2018.

A belváros szívében található az a 123 m2-es, 5. emeleti, teraszos lakás, melyet egy magyar-ausztrál házaspár vásárolt meg és újíttatott fel.

A design megtervezésével a hghome-ot bízták meg még 2017. májusában.

Kérésük az volt, hogy egy elegáns és modern otthont alakítsak ki számukra, visszafogott színekkel és sok-sok tárolóhellyel. Minden helyiségbe igyekeztem valamilyen érdekes látványelemet tervezni. Így került kialakításra a nappaliban egy grandiózus, amerikai dió furnér 3D falburkolat, melynek geometrikus vonalai a lakás több pontján visszaköszönnek. 

A főháló fókuszfalára egy lélegző műbőrpanelekből álló, egyedi falburkolatot terveztem. A főhálóból nyíló fürdőszoba fókuszfalait 120x240 cm nagyságú műmárvány lapokkal borítottuk.

A lakásban egy kicsi, mindössze 5 m2-es iroda is helyet kapott, melynek nagyméretű ablaka a szintén felújított lichthofra néz. Az iroda térérzetének növelése érdekében, annak egyik fala padlótól mennyezetig bronztükör borítást kapott. A lichthofban kialakított mesterséges zöldfal pedig még kellemesebbé teszi az igencsak kis helyiségben való tartózkodást.

A lakásban két további vendégszoba és egy mosókonyha is helyet kapott. 


Panellakás átalakítása 2015

Előtte - Utána képek

A 10. emeleti, 66 m2-es panellakás átalakítása 6 hetet vett igénybe. 

Az előszoba és a konyha közötti válaszfal elbontása után burkolatcserére, illetve a villamos vezetékek, internetkábelek ízléses elvezetése érdekében dobozos jellegű gipszkarton álmennyezet kialakítására került sor. Ebben kaptak helyet a helyiség tökéletes megvilágítását szolgáló ledes spotlámpák is.

A konyha korábbi elrendezését teljesen megváltoztattam. Új helyre került a sütő és a főzőlap, a konyhai mosogató, a mosogatógép és a mosógép is. A tér nyitottá válása miatt a konyha fontos látványelemmé vált.

A tágasnak mondható nappali-étkező kialakítására azért kerülhetett sor, mert a korábban meglévő közelekedő és szoba közötti válaszfalat elbontottuk. Ezáltal egy sokkal jobban hasznosítható, a mai igényekeknek megfelelő nappali-étkező jött létre. A nyitottság érzetét tovább fokoztam azzal, hogy a konyha és a nappali közötti ajtót megszüntetve, csak egy tágas ajtónyílás maradt meg.

A hálószobában csupán a korábbi rossz elrendezés megszüntetésével és a megfelelő színek megválasztásával egy modern, rendkívül tágas és kényelmes hálószobát és pihenőrészt alakítottam ki.

A lakás nyugdíjaskorú, de felettébb fiatalos tulajdonosai imádják az új elrendezést, mely nemcsak a pihenés, de a gyakori vendégfogadás igényeit is maximálisan kiszolgálja számukra.

Panellakás - az átalakítás után

Előszoba, konyha

Nappali-étkező

Hálószoba


Tervek


Vizsgamunkáim 2010-2011.