hghome interior design stúdió
gabi@hghome.hu
hghome interior design stúdió
gabi@hghome.hu

Elegáns, modern otthon a budai hegyoldalban

2018 tavaszán kaptam a megbízást ennek a budai otthon belső tereinek megtervezésére. A tervezési folyamat körülbelül 4 hónapot vett igénybe, de a tervek megvalósítása egy kicsit váratott magára. A hghome-kérdőívek alapján a tulajdonosok visszafogott és elegáns, ízlésesen berendezett, harmonikus otthon kialakításának igényét jelölték meg. A stílust tekintve modern enteriőrt kértek, enyhe visszautalással a thai stílusra. Ez utóbbi jelenik meg a lámpák vonalában, a sok fa és természetes kőhatású csempe használatában, melyek kellemes elegyet alkotnak a minden egyes helyiségbe becsempészett modern, geometrikus formákkal. De szavak helyett beszéljenek a képek. 

Fotók: Tamási Viktória


Bartókra hangolt recepció - Nomen est omen

Még 2019 nyarán kerültek elfogadásra a Bartók udvar irodaház recepcióinak tervei, de a megvalósítás egy évet váratott magára. 

A tervezési koncepció a bartóki örökség mai, modern interpretációja. Minden egyes betervezett elemmel a zenei hagyományokra kívántam visszautalni; asszociációk és metaforák játéka az egész.

A recepciós pult ferde vonala egy nagyméretű, nyitott tetejű versenyzongorára emlékeztet. Rövidebb oldalához egy praktikus, padlótól a mennyezetig tartó, kézzel is könnyen mozgatható árnyékolót terveztem, mely a betűző nap szögének függvényében állítható. A mögötte lévő fehér falra festett 5 darab vékony vonal a kottavonalakat juttatja eszünkbe. Az eléjük belógó fekete gombóc függesztékek pedig a hangjegyeket idézik vissza.

A pulttal szemközti falon ugyanez a designötlet szerepel, ahol a sok-sok erőteljes éles vonalat és szöget a puhán ívelő fotellel és a kis körasztallal egyensúlyoztam ki. 

Továbbhaladva, jobbról és balról is a fontos takarófunkcióval bíró tolóajtókhoz érkezünk. A tolóajtópanelek kialakításakor a design mellett a könnyű használhatóság is fontos szempont volt. Az egyes panelek a zongora billentyűire utalnak vissza modern, stilizált és játékos formában. A viszonylag sűrűn kialakított bemélyedések a mindennapi használatot könnyítik meg, ugyanis az ajtólap több ponton, két kézzel is megfogható és így komolyabb erőfeszítés nélkül mozgatható. 

Fotók: Tamási Viktória


Vagány fiúk szobái

A 2020-as karantén idején kaptam a megbízást két fiútestvér szobáinak újragondolására. A nagyobbik srác, a visszafogott gondolkodó, lego-fun, míg az öcsi, a cserfes, örökmozgó, rockstar-ambíciókkal. Hát íme, az eredmény!

Fotók: Tamási Viktória


Modern-Seaside hangulatban

2017-ben került megtervezésre ez az akkor újépítésű társasház. Ügyfeleim modern-seaside hangulat megteremtését kérték, ennek megfelelően a terekben a hűvös kék, a fehér, a bézs és a fa árnyalatai dominálnak. A nappali fókuszfalára felfutó padlólap melegséget ad, míg a kanapé mögötti falszakaszra egy egyedi gyártású, tengeri hangulatot idéző dekorfal került. 

A konyhát nem akartuk a szükségesnél nagyobb mértékben hangsúlyozni, ezért maradt szinte teljesen fehéren. Kellemes hátteret nyújt a visszafogott, de modern étkező mögött és a fehér szín szépen kiemeli az alsó és felső elemek közé helyezett természetes bambusztapéta melegségét. 

A hálószobában szintén a visszafogott bézs árnyalatai dominálnak, megnyugtató kontrasztban a fehérrel és a királykékkel.

A fürdőszoba hűvös kékjét és fehérségét a padló famintája töri meg. 

Végül a gyerekszobában is hűek maradtunk a tervezési koncepcióban megalkotott színharmóniához. A fehér bútorok időtállóak, a tapéta mintázata sem "gyerekes", de a bekerült kiegészítők megteremtik azt a játékosságot, amely egy gyerekszobában elengedhetetlen. 


Egy kis vagányság

Kis ovisból nagy iskolás lesz. Új kihívásokat, új funkciókat kiszolgáló teret kell létrehozni. A korábbi babás szobából igazi, nagyfiús birodalmat terveztem, ahol jól meghatározott helye van a tanulásnak, a játéknak és a szórakozásnak is.  

A tervezés hátterét részletesen a www.lakberinfo.hu oldalán található cikkben foglaltam össze, ami az alábbi linkre való kattintással érhető el.

Fotók: Tamási Viktória


3 szobás otthon természetközelben

Ezen lakás megtervezése még évekkel ezelőtt történt, de a befotózására csak most került sor. Jót tett neki az elmúlt néhány év, mert lakói azóta teljesen belakták és igazi otthonná vált számukra. Költséghatékony megoldásokkal sikerült látványossá, ugyanakkor harmonikussá tenni az egyes helyiségeket.

A nappali fókuszfalára került családi fotók kedves ritmusa élettel tölti meg a teret. A konyha-étkező térben, a stílusos konyhabútor előterében az étkezőlámpa csillogása vonzza a tekintetet. 

Fotók: Tamási Viktória

Egy háló-, egy gyerekszoba és egy dolgozószoba került még kialakításra, mely utóbbi alkalomadtán vendégek fogadására is alkalmas. A háló megnyugtató zöld színt kapott, a gyerekszoba pedig a 2 kisgyerek igazi kis otthonává vált, ahol dedikált helye van a játszásnak, a kuckózásnak és a kézműveskedésnek is, mindössze 12 m2-en.  

A tágas fürdőszobába a lágy bézs mellé választott erőteljesebb téglavörös szín visz egy kis izgalmat.


Belvárosi lakások tervezése - kiadásra 2019

Ezen ingatlanok tervezésénél a legfőbb szempont a költséghatékonyság. Relatíve olcsó, de látványos megoldások szükségesek, melyek segítenek abban, hogy a lakások kitűnjenek a többi ingatlanhirdetés közül. 

Természetesen a leendő bérlők feltételezett elvárásai mellett a befektetők igényeit és anyagi lehetőségeit is figyelembe kell venni a betervezett elemek kiválasztásakor.

A jó együttműködésnek hála, a kialakított design sokak tetszését elnyerte és a lakások hamar bérlőre találtak, az egyik pontosan félóra alatt!  

Fotók: Bakula János


Fotók: Tamási Viktória


Egy kamasz szobája

Fotók: Csondor Ágnes


Szépségszalon - Adrienne Feller referenciaszalon 2019

Klasszikus elegancia jellemzi ezt a régi építésű, nagy belmagasságú polgári lakásból átalakított szépségszalont. 

A tiszta alapanyagokkal dolgozó, előkelő márkát pazar környezetbe helyeztük. Visszafogott, üde színek, finoman mintázott barokkos tapéta és minőségi anyagok kerültek beépítésre. A kialakított hangulat nemcsak a testet, de a lelket is ápolja, az ide érkező vendégek minden érzékszerve pompás kényeztetésben részesül.  

Fotók: Csondor Ágnes

Előszoba

Kezelőhelyiség

Vendégöltöző és fürdő

Személyzeti konyha és wc


Családi ház a külvárosban 2018

A Skandináv eklektika jegyében került kialakításra ez a belső kétszintes családi ház.

Ügyfeleim elképzelései szerencsésen találkoztak az általam javasolt designötletekkel. A kialakult bizalom segített abban, hogy egy vidám, merész színekkel és határozott geometrikus formákkal dolgozó, de végül egységes és harmonikus belső tereket hozhattunk létre.    

A konyha-étkező-nappali egy térben található. Fontosnak tartottam, hogy kapcsolat is legyen a funkciók/terek között. A konyha nappali felőli utolsó elemét a nappali felől nyitottá tettem, mely így inkább a nappali részévé vált. Az étkező fölött sem hagyományos étkezőlámpát használtam, hanem egy nagyméretű kétkarú falilámpát, mely étkezőlámpaként és pultvilágításként is funkionál egyben. A konyha további látványeleme az egyik ablakos falat teljesen beborító designcsempe burkolat, mely a nappaliból nézve is megkapó fókuszpont.  

Fotók: Angeli T. Petra

Garázsból vendégszoba

A merész színek és formák a lakás többi helyiségében is nyomon követhetők, így például a konyhai polcos elemnél használt cikkcakk formát a garászból lett vendég- és dolgozószobában is alkalmaztam. A polcos elem mögött egy nagy beépített szekrény található, amely a fehér színe miatt nagy mérete ellenére is szinte észrevehetetlen. 

Fürdőszobák

Tervezőként kihívást jelentett a negyedkör alakú és viszonylag kis méretű fürdők megtervezése úgy, hogy abban minden funkció kényelmesen helyet kapjon és még elegendő mennyiségű tárolóhellyel is rendelkezzen. 

Bejárat, lépcsőház


Belvárosi lakás átalakulása 2017-2018.

A belváros szívében található az a 123 m2-es, 5. emeleti, teraszos lakás, melyet egy magyar-ausztrál házaspár vásárolt meg és újíttatott fel.

A design megtervezésével a hghome-ot bízták meg még 2017. májusában.

Kérésük az volt, hogy egy elegáns és modern otthont alakítsak ki számukra, visszafogott színekkel és sok-sok tárolóhellyel. Minden helyiségbe igyekeztem valamilyen érdekes látványelemet tervezni. Így került kialakításra a nappaliban egy grandiózus, amerikai dió furnér 3D falburkolat, melynek geometrikus vonalai a lakás több pontján visszaköszönnek. 

Fotók: Lengyel Balázs

A főháló fókuszfalára egy lélegző műbőrpanelekből álló, egyedi falburkolatot terveztem. A főhálóból nyíló fürdőszoba fókuszfalait 120x240 cm nagyságú műmárvány lapokkal borítottuk.

A lakásban egy kicsi, mindössze 5 m2-es iroda is helyet kapott, melynek nagyméretű ablaka a szintén felújított lichthofra néz. Az iroda térérzetének növelése érdekében, annak egyik fala padlótól mennyezetig bronztükör borítást kapott. A lichthofban kialakított mesterséges zöldfal pedig még kellemesebbé teszi az igencsak kis helyiségben való tartózkodást.

A lakásban két további vendégszoba és egy mosókonyha is helyet kapott. 


Panellakás átalakítása 2015

Előtte - Utána képek

A 10. emeleti, 66 m2-es panellakás átalakítása 6 hetet vett igénybe. 

Az előszoba és a konyha közötti válaszfal elbontása után burkolatcserére, illetve a villamos vezetékek, internetkábelek ízléses elvezetése érdekében dobozos jellegű gipszkarton álmennyezet kialakítására került sor. Ebben kaptak helyet a helyiség tökéletes megvilágítását szolgáló ledes spotlámpák is.

A konyha korábbi elrendezését teljesen megváltoztattam. Új helyre került a sütő és a főzőlap, a konyhai mosogató, a mosogatógép és a mosógép is. A tér nyitottá válása miatt a konyha fontos látványelemmé vált.

A tágasnak mondható nappali-étkező kialakítására azért kerülhetett sor, mert a korábban meglévő közelekedő és szoba közötti válaszfalat elbontottuk. Ezáltal egy sokkal jobban hasznosítható, a mai igényekeknek megfelelő nappali-étkező jött létre. A nyitottság érzetét tovább fokoztam azzal, hogy a konyha és a nappali közötti ajtót megszüntetve, csak egy tágas ajtónyílás maradt meg.

A hálószobában csupán a korábbi rossz elrendezés megszüntetésével és a megfelelő színek megválasztásával egy modern, rendkívül tágas és kényelmes hálószobát és pihenőrészt alakítottam ki.

A lakás nyugdíjaskorú, de felettébb fiatalos tulajdonosai imádják az új elrendezést, mely nemcsak a pihenés, de a gyakori vendégfogadás igényeit is maximálisan kiszolgálja számukra.

Fotók: Mészáros Ágnes

Panellakás - az átalakítás után

Előszoba, konyha

Nappali-étkező

Hálószoba


Vizsgamunkáim 2009-2011.